TIDEN GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT

40 Veckor har gått nu sedan jag startade med Dukan och aldrig har jag haft sååå trevligt under så lång tid!!!

Veckans vikt blev 73,1 kg (-0,3) och det känns skitbra att jag fortfarande ligger under målvikten trots semester med en massa Öl, Vin och andra icke Dukanrelaterad dryck och kost. Men nu har man jobbat sin första vecka efter semestern och då brukar det ju blir ordning på Torpet men när det är så fina kvällar som det varit de senaste kvällarna så är det bra mysigt att sitta och se solnergången med ett Glas Rött och trevligt sällskap :-)

Jag hittade ett kort där jag är 15-16 år och ett annat när jag är kanske 11-12 år och man har blivit liiite äldre.

 

 

 

 


Sista Helgen innan Jobbstart

Nu börjar semestern lida mot sitt slut och det har tyvärr varit vädermässigt bland dom sämsta! Men visst har det varit fina dagar som denna vecka trist bara att det är solen som värmer ;((
Men nu har man 2 månader kvar sedan åker jag, Carola och Hanna till Rhodos i en vecka och då lovar jag att det blir sol och bad i massor!!!
Motionsmässigt denna semester har varit KLART den bästa EVER och jag klappar mig återigen på axeln och berömmer mig själv att jag inte "Klappat" ihop som jag alltid gjort förut när jag gått ner i vikt. Veckans vikt stannade på 73,4 kg vilket är skitbra då man "fuskat" lite väl mycket senaste veckan men gårdagens Proteindag gick galant.
Ikväll så blir det kalas då min brorson Alex nått den magiska åldern av 18 år så det blir säker mycket gott att äta. Imorgon Lördag är det planerat att bli grillning tillsammans med goda vänner så då lovar jag att grillplatsen kommer att nyttjas väl. Ha en bra helg alla nu för det skall jag ha med mina Nära och kära!!!!


EM 2008 vs EM 2012

Vill bara dela med mig lite av min förändring! EM 2008 var jag på plats i Österrike och vägde då nästan 90 kg. EM 2012 blev jag hemma men med samma Tröja och samma engagemang men dock drygt 16 kg lättare ;))


Första Veckan i Fas 4

Första veckan i fas 4 avklarad och tyvärr en ökning på 1,5 kg men det hade jag väntat mig då veckans alkoholintag blev lite väl mycket. Idag körde jag distanslöpning och det blev 17,68 km i 5:21 tempo. Skulle hålla 5:40 men det blev lite snabbare än väntat. Men en bra uppbyggnad inför Höga Kusten Halvmaran som går av stapeln den 4 augusti. Ikväll har vi ätit kvällsgott med pulla och till det blev det Per Morbergs Röda. Supergott vin, och imorgon skall jag dricka hans Rose som sägs vara så gott och till det blir det Grillat :))


Husvagns Semester

Efter en vecka på Risön i Sollefteå är man nu hemma igen. Har varit taskigt väder hela veckan men vi har då gjort en massa kul ändå. Vi har varit på Junsele Djurpark, varit på barnens Dag, gått på Marknader, varit ute och ätit Pizza, varit på Grillnatta och annat Roligt. Har ätit och druckit gott hela veckan och idag har man "äntligen" Proteindag ;))


SISTA DAGEN I FAS 3

Dagens SLUTLIGA Vikt: 72,2 kg (-1,6)
Nu tar jag klivet ut i mitt NYA Lättare Liv med lite blandade känslor och tankar.

Men jag är vid gott mod och vet vad som krävs för att hålla min vikt resten av livet. Min DUKAN-Resa har varit fantastiskt rolig, Spännande och Lärorik och jag har i princip ALDRIG halkat tillbaka i dåliga vanor som brukar vara Väldigt vanligt när man går ner i vikt.

Man brukar oftast klappa sig på bröstet och tycka att man varit jätteduktig och så börjar man så smått återgå till hur man levde innan man började och successivt så växer man igen och märker inget förrän det är försent och då orkar man inte börja om igen och det slutar alltid lika illa.

 Men med Dukan så tror och hoppas jag att det skall vara annorlunda och jag tror att risken att falla tillbaka är mycket mindre då man under en längre tid, Viktnergång x 10 dagar att kroppen och knoppen har fått sig en tankeställare. Man har också vant sig lite med sin nya figur och sitt sätt att hantera mat och dryck på ett annat sätt än tidigare. Det tar som sagt 28 dagar att lära sig en ny vana och har man som jag lärt både kroppen och knoppen hur man vill leva som jag gjort i drygt 150 dagar borde man Lyckas, ELLER????

Jag har sedan starten minskat 16,2 kg och totalt 63 cm på kroppen.
 
Hals: 43 cm,  idag 37 cm: -6 cm
Bröst: 111 cm, Idag 95 cm: -16 cm
Midja: 106 cm, idag 86 cm: -20 cm
Stuss: 106 cm, idag 93 cm: -13 cm
Lår: 63 cm, idag 55 cm: -11 cm
BMI: 30,59, idag 24,98: -5,61
Fett%: 28,90%, idag 20,40%: -8,5%
 

HUR HAR JAG LYCKATS?

Det har nog varit många faktorer som har kuggat i under min resa, om det är ren tur eller om det är just min MOTIVATION, INSPERATION, JÄVLARANNAMMA, Samt MIN FAMILJ & MINA VÄNNERS PEPP Som gjort att jag ”Än så Länge” Lyckats.

 Jag tror inte på att man säger ”Nej nu skall jag gå ner i vikt” och så kör man igång med nån diet bara sådär hux flux!!! Nej jag tror att man först måste läsa på lite och komma underfund med om detta passar just mig, Hur mycket tid kan jag lägga, Orkar jag som barnförälder stå och göra flera maträtter, har jag tid att Motionera men viktigast delen av allt är nog klart HAR JAG MOTIVATIONEN ATT LYCKAS??? 

Jag med flera har gång på gång gjort på det sättet att ”Nej nu skall jag gå ner i vikt”

Sedan har man kört på med GI, LCHF eller nån annan Diet och det har gått bra från början men sedan när man skall krama ur det sista så blir det stopp, Vågen visar plus och än hur man försöker så händer inget. Och vipps så börjar man fuska, man säger ”Jag tar bara ett par nävar Chips MEN imorgon är jag på igen”

DETTA FUNGERAR INTE, Tro mig……. 

Dukan skriver i sin bok att hamnar man på en platå så kan man få stå där nån dag till kanske ett par veckor, men har tålamod för det kommer ett tapp. Och stirra inte dig blind på Vikten, utan gör så innan man böjar med en Diet, ta några förefoton, mäta dig på flera olika ställen, Ex Hals, Bröst, Midja, Stuss och Lår. Vill man kan man måta Huvudomfånget, vaderna och armarna.Visar inte Vågen minus så kommer måttbandet att göra det, det lovar jag.  

Men åter till hur jag har lyckats. 

För det första så bestämde jag mig att börja med Dr Dukan efter ett tips från Anna Hallin och Kicki Rosen vilka är gamla kompisar till mig. Jag letade information på Nätet, började läsa det jag fick tag på och fick sådan Kick av det att jag bara måste pröva.

Jag bestämde mig att starta den 20 Oktober 2011 och sa till mig själv också att nu skall jag inte dricka en droppe alkohol fram till Julafton. Och för varje kilo jag gick ner skulle genereras i ett Glas vin som jag skulle få lyxa till med under Julhelgen. Jag hade den 22 december (9 veckor) gått ner 12,5 kg vilket blev 12 glas Vin eller 3 flaskor !!!! Och jag kan lova att det hade jag i min vildaste fantasi inte kunnat tro att det skulle gå sååå Jävla bra som det gick. Men i samma veva som jag startade med Dukan 20/10-11, startade jag, en 44 årig avdankad Fotbollstränare en Blogg. Ja just denna Blogg som många av Er varit inne och läst på. Vilket är JÄTTEKUL.

Denna blogg har blivit lite av min livlina där jag kunnat dela med mig av mina framgångar men också motgångar, Ja de få som varit, Men också en morot för mig själv när det ibland känts tungt och man själv inte tycker att det har hänt något sista veckan. Så den har hjälp mig mycket. 

Jag har också gjort så att jag har vägt mig varje dag och dokumenterat det både i Bloggen men också i min Iphone app som jag laddat ner. Ja egentligen 2 appar. Den ena har jag fyllt på varje dag, både morgon och kväll för att få en snittvikt/ dag, och den andra har jag bara fyllt på när jag haft min Veckovägningsdag.

Dessa appar har också inspirerat min för resultatet visade sig direkt. Under mina första 12 veckor snittade jag -1,3 kg/ vecka vilket är SKITBRA. Jag gjorde också så att jag fotade mig varje 4:e vecka samt mäta mig och det gjorde att Motivationen höjdes ett snäpp till.  

Min motion var från början att jag VARJE dag gick med mina Bungy Pump stavar. Jag började med 30 minuter/ dag och ökade lite eftersom och den 5 december började jag att lägga till löpträning i litet format. Jag började också att åka lite skidor. Men löpningen tog mera och mera över och idag springer jag mellan 2,5-3,5 mil/ vecka och det är ett under egentligen då jag har 2 knän som gjort att jag hindrats från att springa för 5-6 år sedan.

Jag har sprungit  Urskogsloppet, 19,1 km i Snårig och blöt Terräng, jag har sprungit ett halvt maraton 2 gånger och jag skall den 4 augusti ställa upp i Höga Kusten Maraton och springa halvmaran. 

Jag har egentligen inte satt upp något stort Mål som jag ville uppnå utan jag har satt små delmål under resan gång och de flesta har jag tids nog uppnått. Ett mål som jag satt upp var ex att springa ett Halvt Maraton innan jag fyller 45 år och det har jag gjort 2 gånger! 

Belöningar är en viktig del i framgångar, men frågan är vad man skall belöna sig med är nog den största frågan. Man säger att man inte skall belöna sig med mat för man är ju ingen hund, men kläder, smycken, upplevelser m.m. Ja det finns många sätt att belöna sig. Jag hade mitt Vinglas/ kg på Julafton, ja kanske ingen bra belöning för vissa men tro att dessa vinglas smakade bra efter 2 månaders Vin Uppehåll. 

Det finns en belöning som kommer oavsett vi vill det eller inte efter en Vikt nergång och det är den bästa av allt, Nämligen KÄNSLAN ATT MÅ BRA och att vara lättare och Mindre!!!

Lycka till alla därute

Vid tangentbordet

Roger Östman

 

Förstärkningsfasen Dag 153

Dagens Vikt 73,3 kg

Äntligen verkar det som om Värmen är på väg och det är väl inte för tidigt tycker jag? Den borde ha varit här redan på Midsommar. Men det är bara att ta vara på den nu för på Fredag går Carola också på Semester så då blir det en veckas Camping på Risön i Sollefteå med Carola och Hanna.

Förstärkningsfasen Dag 150-152

Sista veckan i Fas 3 nu och det känns sköööönt.
Jag vet innerst inne att jag kommer att klara detta för jag har stärkt mitt vetande, mitt psyke och hela mig själv så detta kommer att gå, kanske inte som en dans men jag vet att jag har folk runt om kring mig som stöttar mig i alla lägen. Jag sätter också upp mål som jag skall uppfylla för att hålla motionen och maten i schack för att klara dessa mål. Kommer att uppdatera denna blogg veckovis sedan eller när jag har nått att skriva men det kommer inte att bli dagligen.
3:e Semesterveckan nu startad och nu skall jag njuuuuta.
 

RSS 2.0